sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Matsi: Stepping Stone vastaan hohkakivi


Stepping Stonen luvataan tekevän jaloille paljon. Sen mintunvihreä, hassusti jalan muotoinen olomuoto muistuttaa vähän hohkakiveä, jonka juuri hiljattain annoin eräälle halkeavajalkaiselle herralle. Herra Halkeavajalkainen oli saanut sandaalien käytön myötä varpaissaan oleviin kovettumiin syviä railoja, jotka aika ajoin repesivät kipeiksi haavoiksi. Kehotin Herra H:ta liottamaan jalat lämpimässä vedessä, rapsuttamaan kovettumat hohkakivellä pois ja sen jälkeen rasvaamaan jalkojen ihon paksulla voiteella – Lushin Lemony Flutterin puuttuessa annoin hänelle jotain saksalaista calendula-tinttavoidetta, jota minulla sattui Tallinnan reissulta olemaan jäljellä. Jälkeenpäin mietin, että uusi Ultrabalm saattaisi olla Herra H:lle juuri omiaan. Täytyypä ottaa ohjelmaan sen testaaminen jossain vaiheessa! Ehkä joskus uskaltaudun ottamaan hänen jaloistaan kuvan ja laittamaan postaukseeni. Mutta jos H:n halkeilevat jalat ovat kuivuusasteikolla 1-10 luokkaa 8 (tiedän erään, jolla on vieläkin kuivemmat jalat!), minun jalkani ovat nelosta, ehkä jopa kolmosta.

Asiaan: testasin Stepping Stonen omissa jaloissani, jotka siis ovat kuivat, mutteivät mitään Herra H:n jalkoihin verrattuna. Tavanomainen jalanhoitorutiinini käsittää hohkakivellä rapsuttamisen ja rasvaamisen, usein ilman liotusta. Olen pyrkinyt pitämään tuon rutiinin yksinkertaisena, jotta tulisin toteuttaneeksi sen useammin. Hohkakivellä saa helposti kunnon tulosta aikaan, ja hyvä jalkavoide ajaa saman kuin kolme huonoa.
Haastaako SS siis vanhan kunnon hohkakiveni?

Stepping Stone sopii mielestäni kantapäille, jotka kaipaavat hiukan pehmennystä, mutta eivät ole mitenkään epätoivoisen kuivat tai luo runsaasti nahkaa. SS on kevyen sarjan hoitopala, joka raskaan sarjan koppurajaloille tuottaa kenties pettymyksen. Parhaiten se toimii kesäsulottarien jaloille jalkavoiteen asemesta, ja sanomattakin on selvää, että tuoksu tekee siitä kokeilemisen arvoisen. Tuoksu näet on sitruunaa, sitruunaa ja sitruunaa. Kuorintateho on samaa luokkaa kuin Running to the Embassy -jalkojenhoitopalassa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä tietää tämä, ja etenkin tuoksu kuulostaa herkulliselta näin, kun mulla on sitruunainen tuoksuvaihe menossa edelleen.

    Running to the Embassy on mulla just nyt käytössä melkein joka suihkukerralla, mutta etenkin kantapäät alkaa silti kuivua aika paljon. Auttaako SS paremmin voitelussa kuin RttE? Mitä muuta suosittelet, jos kuivumisesta haluaisi päästä eroon?

    VastaaPoista
  2. RttE (hauskoja nämä kirjainlyhenteet) on minustakin hiukan lälly kosteuttaja, ainakin jos omistaa kuivat jalkapohjat ja kantapäät. SS kosteuttaa enemmän, muttei siltikään kovin hyvin. Molemmat on selvästi suunniteltu kevyen sarjan jalkahoitoon. Keskiraskaan sarjan kuivajalat tarvitsevat sitten jo voidetta, mutta kyllähän jalkoja kylpiessä on hauskaa hoidella, joten tulevat silti käytettyä nämä pehmommatkin jalkapalat.
    RttE on minulla usein käytössä myös säärten iholla.

    VastaaPoista