maanantai 12. heinäkuuta 2010

Loma-Lush: Minut on mangottu

Kylpysulat ovat voimaisia palasia, jotka kuumaan veteen päästessään sulavat kuin voi. Niiden kanssakumppani tuotemaailmassa on kylpyöljy (tai kylpykuula, jonka sisällä on öljyä). Kylpyvesi pehmentää ihoa ja kohtelee sitä lempeästi ja kuivattamatta öljyjen ansiosta.

Kuulin lusheilijamaailmasta huhuja, joiden mukaan luksuskylpysulat toimivat suihkussa vartalovoiteena. Buffyn ja Aqua Mirabiliksen innokkaana ystävänä minun oli luonnollisesti kokeiltava, miltä tuo kylpysula tuntui vartalovoiteen tapaan käytettynä.

You've Been Mangoed on pieni pala, joka hulahtaa ammeelliseen vettä hetkessä, ja luulen, että kylvyssä niitä tarvittaisiin kaksi kerralla. Vartalon voitelun idea onkin siinä, että hommaan riittää pienempikin pala, ja niin yksi isompi pala riittää noin neljään suihkukertaan. Aurinko kuivattaa ihoa, ja kosteutusta tarvitaan.

Suihkussa Mango liukeni veteen kuin voi, paitsi että se ei sulaessaan ollut kirkasta, vaan vaaleankeltaista. Pala suli nopeasti, mutta pikkuinen pala riitti silti koko kehon voiteluun. Koska Mangossa on mukana myös peseviä ainesosia, se piti huuhdella lopuksi pois.

Olin hitusen pettynyt tulokseen. Ehdin jo innostua uuden, helpon vartalonvoitelutavan löytämisestä, mutta tämä ei kosteuttanut ihoani riittävästi. Buffyn tehoihin Mango ei pääse edes puoleen väliin asti. Koska ihot eroavat eri ihmisillä valtavasti, tämä voi silti toimia jollakulla muulla, ja niinpä se on tainnut toimiakin.

Mango kuuluu kolmen suosikkihedelmäni joukkoon, mutta tuoksuttelemaan en sitä tässä päässyt. Tuoksu on sekoitus sitruksia, vaikka ainesosien joukossa onkin mangovoita. Mangovoin oma tuoksu on varmasti melko mieto, mangossahan tuoksuu voimakkaimmin juuri hedelmäliha, ja mangovoi tehdään todennäköisimmin hedelmän sisällä olevasta suuresta siemenestä, sillä siemenissä on aina rasvaa. Sitrustuoksu on silti myös miellyttävä, raikas ja piristävä: sitruunaa, sitruunaruohoa ja limettiä.

2 kommenttia:

  1. Tämä Mango-kylpysula on ainoa, mitä olen käyttänyt. Toinen sula on menossa ja kolmas kaapissa vuoroaan odottamassa. Tällä voitelen kropan suihkun jälkeen ja se tuntuu juuri sopivalta etenkin näin kuumalla ilmalla, kun paksut voiteet tai öljyiset muut tuotteet luultavimmin vain hikoilisi pois iholta.

    Ei varmaankaan toimi talvella, ellei sitten pohjustuksena, mutta kesäkäytössä kyllä. Siis riittää mulle :) Ja tuoksuhan on ihana, etenkin kun saa ihan tuoreen palan.

    VastaaPoista
  2. Moi Lushisti, sinulta tämän idean tietysti sainkin! Mango-palan tuoksu on tosiaan ihana, vaikkei mangoinen olekaan.
    Joo, hikeä pukkaa täälläkin. Huh hellettä!

    VastaaPoista