perjantai 16. heinäkuuta 2010

Loma-Lush: R&B



R&B, Rhythm&Blues. Tai Lushin maailmassa Revive&Balance. Revivea (nostatusta, kunnostusta) hiuksissani kaipaavat latvat, joita ovat kuivattaneet käsittelyt, aurinko ja merivesi. Ja balance, tasapaino – no, mikäpä ettei!

Tuoksua kommentoin näin: hivenen ruokamainen, hyvin makea, vahva, myös pehmeä, keltainen, voimainen. Raaka-aineista löytyy kauramaitoa, oliiviöljyä, avokadovoita ja muita rasvoja, sekä tuoksuvampia aineita kuten jasmiinia ja appelsiininkukkauutetta. Appelsiininkukkauute on Lushin tuotteissa yleinen raaka-aine, ja kun olen joskus haistellut appelsiininkukkavettä, huomaan sen tuoksun tutuksi. Kumpikaan näistä, appelsiinikukka ja jasmiini, ei erotu tuoksusta selkeästi, vaan ne ovat sekoittuneet yhteen niin, ettei niitä huomaa erikseen.

Tuote lupaa muun muassa kiiltoa, ja sitä kyllä tulikin, mutta hoitoa hieman liian kanssa. Ensimmäisellä kokeilukerralla annosteluni oli selvästi liian reipas, sillä hiukset näyttivät kuivuttuaan rasvaisilta ja menivät puikkomaiseen muodostelmaan. Ne oli pestävä uudelleen, ja seuraavalla kerralla tein käsittelyn seuraavasti: ensin pesu (käytin Lushin palashampoota), sitten huuhtelu. Puristelin liiat vedet pois, sitten otin noin ruokalusikallisen R&B:tä käsiini ja hieroin käsiä yhteen. Levitin hoitoaineen märkiin hiuksiin välttäen juuria ja keskittyen latvoihin. Annoin vaikuttaa vain lyhyen ajan, puolesta minuutista minuuttiin, ja sen jälkeen huuhtelu. Käsittely oli riittävä puolipitkille ja perushyväkuntoisille hiuksilleni.

Käytän siis R&B:tä nopeana hoitoaineena ja pieninä annoksina, enkä anna sen vaikuttaa pitkään. Näin vältän rasvaisen lopputuloksen. Myös hiusnaamiona tätä voi kokeilla, sillä se muistuttaa paksuudeltaan The Strokesia (retrohiusnaamio), ja rasvaisuus voisi toimia hyödyksi myös poispestävänä hoitona käytettäessä. Tuotehan on suunniteltu ensisijaisesti kiharille, kuvillle hiuksille, ja oma tuuhea mutta liukas, suora hiuslaatuni on kaukana afrosta. Muotoilutuotteena R&B tuotti pettymyksen myös lyhyissä hiuksissa, sillä vaikka pitoa oli jonkin verran, hiukset näyttivät rasvoittuneilta.

2 kommenttia:

  1. Citykäytävässä myyjä oli sitä mieltä, että R&B:tä käytetään vain yhteen sormenpäähän tarttuvan tipan verran kerrallaan. Kuulosti niin hassulta, että hankin Marilynin. Blondatkoon jos blondaa, siis Marilyn, mutta mitään minimaalista hoitsikkatissuttelua en kyllä jaksa opetella, kun olen aika varma, ettei niin pienestä tipasta riitä kaikkialle hiuksiin kuitenkaan.

    Niinkö se sitten on, että jos aine on tehty afrolle, pitää ensin hankkia afrotukka :)

    Ps. Oletko jo palannut Espanjasta? Millainen oli reissu? Laitoin sulle yksityisviestin tuonne Sensuellin puolelle. Olisi hirmu kiva, jos ehtisit poiketa kertoilemassa Lush-tuotekokemuksia matkavinkkelistä silläkin palstalla. Eikös sulla ollut Seanik ihan uutena tuotteena matkalla mukana, ja jotain muutakin vielä? Kuinka pelitti(vät)? Ja sun seerumipostauksessa on multa yksi lisäkysymys, jos ehdit jossain vaiheessa kurkata.

    VastaaPoista
  2. Terve taas! Minullakin taitaa R&B jäädä tähän yhteen purkkiin, hiuslaadulleni sopii paremmin esim. Forever in Bloom retroista.

    Joo, pitääpä tulla turisemaan myös Elleihin taas pitkästä aikaa, on vaan ollut kiirettä tässä reissatessa metsissä ja vesillä! Seanikiä oli tosiaan ja muuta matkassa. Ja Soak&Float.

    VastaaPoista