keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Loma-Lush: Makeat vaniljapäiväunet

Espanjan lämmössä alkaa helposti höyry nousta iholta, kun saapuu paikalle Suomen alkukesän viileistä tuulista. Annanpa siis auringon paistaa! Vaan hiki tässä tulee, vaikkei tekisi muuta kuin seisoisi paikallaan.

Aurinkovoide jättää ihon tahmeaksi, mutta A4-valkoinen ihoni kaipaa sitä aivan ehdottomasti. Palaminen ei tule kysymykseenkään! Levitän siis kiltisti kunnon kerroksen Ultrasunia suojakertoimella 50, sillä matka on vasta alussaan, eikä iho ole ehtinyt kehittää omaa rusketuksen tuomaa suojaa aurinkoa vastaan. Tällä kertaa minulla kuitenkin on rantakassissa myös Lushin musta purkki, Vanilla Puff, joka on luvannut pelastaa minut tahmaisuudelta ja tehdä ihostani silkkisen. Aurinkovoiteella silatun ihon lisäksi levitän sitä jalkoihini: kuinka moni tietää sen inhottavan tunteen, kun hikiset jalat tarttuvat nahkeina toisiinsa? Reidet siis, hyvät ystäväni... ongelma koskee useimpia hikoilevia, hameeseen pukeutuvia kesänaisia ja joitakin miehiäkin. Talkki auttaa ongelmaan, ja tekee olon raikkaaksi. Tuoksu todennäköisesti jakaa mielipiteitä, sillä se on hyvin makea ja syvän vaniljainen, eikä todennäköisesti miellytä raikkaiden, kevyiden kukkaistuoksujen ystäviä. Itse pidän sitrustuoksuista, mutta myös raskaista, mausteisista tuoksuista, ja huomaan, että ainakin näin aluksi myös tämä tuoksu miellyttää minua.

Muistan erään lusheilijan kertoneen, että hän käyttää Vanilla Puffia joskus myös kasvopuuterina. Miksikäs ei? Tässähän on talkkia ja magnesiumjauhetta, ja molemmat toimivat varmasti kiiltoa poistaen. Samalla saa kasvoilleen tuoksua. Vanilla Puff tuntuu olevan suosittu myös tuoksutuotteena, hajuveden sijasta käytettävänä vartalotuoksuna, mutta tuoksu ei kestä yhtä kauan kuin eau de toilettet, puhumattakaan parfyymeistä.

Hupaisa tai raivostuttava seikka Puffissa on sen puuterimainen, joka puolelle helposti leviävä olemus. Tähtääminen on tarkkaa hommaa, jollei halua talkkia muuallekin kuin iholle. Onneksi tuotteessa ei ole rasvaa!

2 kommenttia:

  1. Juu, mä käytän Vanilla Puffia joskus myös irtopuuterina kasvoille. Toimii ihan ok.

    Tänä kesänä talkkeja on tullut jonkin verran käytettyä juuri siksi, että se raikastaa oloa. Ainut mitä mietin on se, että onkohan näin makea tuoksu ötökkähoukutin? Millainen kokemus sulla on asiasta? Itse olin vaan töissä, kun käytin tätä, joten ötökät eivät olleet ongelma :)

    Olisipa kiva, jos Lushilla olisi sitrustuoksuinen talkki! Raikastus ja ötökkäkarkoitus samassa.

    VastaaPoista
  2. Ötököistä saan varmasti pian taas kokemusta, kun lähden saaristoon testailemaan Each Peachin ja Dream Creamin ötökkäkarkotinominaisuuksia. Vanilla Puffista en osaa sanoa. Huomasin muuten talkissa yhden miinuksenkin: jos ihoa hieroo tai rapsuttaa, talkki rullautuu hipuiksi. Se johtuu varmasti maissijauhosta. Silti on kiva, että talkissa käytetään niinkin tavallista ja myrkytöntä ainetta kuin maissijauho. Eipä tarvitse silikoneja taaskaan pelätä!

    VastaaPoista